Blog

Keshilla kur ndroni shtepi ose qytet me femije

Keshilla kur ndroni shtepi ose qytet me femije

Këshilla kryesore për lëvizjen me fëmijët Lëvizja me fëmijët nuk është situata ideale. Shumica e prindërve dhe fëmijëve, e shohin lëvizjen stresuese.

Sidoqoftë, çfarë bëni kur keni arritur të gjeni punën tuaj te ëndërrave në Tirane apo qytet tjeter të vendit? Shpesh nuk keni zgjidhje tjetër sesa të paketoni shtëpinë tuaj dhe të lëvizni.

Por, si e bëni procesin e lëvizjes më të lehtë? Ka disa këshilla të shkëlqyera për të lëvizur për të ndihmuar procesin të shkojë më mirë. Sigurisht, është më lehtë të lëvizësh me fëmijët e rritur, ndersa me fëmijë më të vegjël shpesh është një aventurë në vetvete. Ka shumë mënyra për t'i ndihmuar fëmijët tuaj të parapërgatiten për një veprim te tille.

Të jesh i parapërgatitur dhe i organizuar do të ndihmojë që lëvizja të shkojë më mirë. Komunikoni për gjithçka, përfshirë parashikimin e asaj që "mund" të ndodhë do t'ju ndihmojë të shmangni stresin e panevojshëm. Parashikimi i problemeve dhe përgatitja për ta do t'i ndihmojë gjërat të shkojnë mirë.

A duhet të marr me qira ose të blej?

Këshilla për Lëvizjen me FëmijëtDuke lëvizur në një qytet të ri është një sfidë për të gjithë familjen. Vendosni përpara nëse doni të merrni me qira ose të blini shtëpinë tuaj të re. Nëse nuk e njihni mirë qytetin, është një ide e mirë të marrësh me qira për një kohë para se të blini një shtëpi të re. Në fund të fundit, ju dëshironi të siguroheni që jeni në pjesën e duhur të qytetit. Pavarësisht nëse vendosni nese doni të merrni me qira ose të blini, ju ende dëshironi të zgjidhni lagjen më të mirë për të jetuar.

Shkollat ​​e afërta të afërta janë të rëndësishme, por në atë kohë, nuk duhet të harroni për veten tuaj. Pasja e lehtë e punës do ta bëjë jetën tuaj më të lehtë në planin afatgjatë.

Nëse jeni duke marrë parasysh te jetoni ne nje apartament me qera, do të doni të dini rregullat e pronarit te shtepise. Disa pyetjet me poshte mund tju ndihmojne:

Sa hapësira parkimi ka?

A lejohet të kemi kafshë shtëpiake? A ka kufizime racash apo madhësie?

Sa jane kostot e administrimit te pallatit

Sa qera parapagim duhen lene te ngrira

Cfare shkollash dhe kopshtesh ka afer

A ka afer palester, supermarket, etj

Nëse keni shitur shtëpinë tuaj, vendosni paratë tuaja në bankë. Gjeni një llogari bankare që ju paguan interesin plus keni mundësi të menjëhershme kur të gjeni pronën e re të duhur te kryeni transferten. Eshtë e rëndësishme të siguroheni që keni fonde në dispozicion për një shtëpi të re familjare.

Paketimi i Familjes

Paketimi i një familje nuk është i lehtë per te gjithe por, mbani mend që fëmijët janë të ndjeshëm. EShtë më mire të lejoni që dikush të kujdeset për fëmijët ndërsa paketoni shtëpinë dhe ndotni.

 

Asnjëherë mos u përpiqni të paketoni kuti me te vegjël përreth, ata do të marrin sa më shumë gjëra që te munden per teluajtur. Zakoni femijeve. Pasi të keni sistemuar femijet, vendosni kutitë, në mënyrë që fëmijët të mos kenë qasje në to.

 

Këshillat kryesore për lëvizje me fëmijë dhe një lëvizje pa stres!

Shpjegojuni fëmijëve

Ju gjithmonë duhet t'u shpjegoni fëmijëve tuaj se jeni duke lëvizur në një qytet të ri ose pjesë të vendit. Tregojuni atyre për aspektet pozitive të lëvizjes, si bërja miq të rinj dhe gjëra argëtuese për të bërë në zonë.

Falë Internetit, është e lehtë t'u tregoni fëmijëve tuaj gjëra emocionuese si plazhet, parqet dhe aktivitetet e afërta për fëmijët. Ata kanë nevojë për diçka për të pritur aq shumë sa ju.

Shitet ato që nuk të duhen

Dhomat e fëmijëve tuaj ndoshta do të kenë nevojë për tu zbrazur nga gjerat pa vlere. Padyshim e keni një ide mjaft të mirë se çfarë lodrash duhet të paketoheni dhe cfare jo. Lodra të padëshiruara mund të shiten online. Konsideroni dhurimin e lodrave ose sendeve të padëshiruara, beni bamiresi,sepse ka shumë  persona qe i kane ato te nevojshme dhe nuk mundet ti blejne per femijet e tyre.

Mësoni rreth Shkollave dhe Kujdesit për Fëmijët

Para se të lëvizni, sigurohuni që të mësoni më shumë rreth shkollave lokale dhe kujdesit për fëmijët. Eshtë më mirë të jesh i sigurt përpara se të lëvizësh. Kontaktoni me ta dhe sigurohuni nese ka vende te lira dhe nese i përshtaten fëmijës tuaj ose fëmijëve tuaj.

 

Në mënyrë ideale, shtëpia juaj e re nuk duhet të jetë larg shkollave ose çerdheve të mira, dhe duhet të jeni në gjendje të shkoni atje shpejt nga puna.

 

Gjërat e fundit për të paketuar

Gjërat e fundit për të paketuar janë rrobat dhe disa pjesë personale. Fëmijët shpesh vlerësojnë të kenë valixhen e tyre me rrobat e tyre dhe sendet më të vogla personale, siç janë lodrat e përkëdhelura. Kjo i bën ata të ndjehen të rëndësishëm dhe ato bëhen pjesë e procesit. Sigurohuni që të përfshini pizhame, lodra dhe ushqime të preferuara të tyre për lëvizjen aktuale.

 

Surprizoni fëmijët tuaj në shtëpinë e re me një lodër në dollap, kështu që ata janë të ngazëllyer për dhomën dhe shtëpinë e tyre të re!

 

Po në lidhje me kafshët shtëpiake?

Nëse keni kafshë shtëpiake familjare, është e rëndësishme t'i merrni parasysh ato. Ju dëshironi të përgatisni kafshët shtëpiake për lëvizje dhe kjo ka nevojë për përgatitje paraprake. Fëmijët urrejnë të ndahen nga kafshët shtëpiake dhe ju duhet të siguroheni që mund t'i merrni kafshët tuaja me vete. Ri-ardhja e kafshëve shtëpiake është një përvojë stresuese dhe më së miri shmanget.