Blog

Si te blej shtepi?

Si te blej shtepi?

Perpara se te vendosini Shumen e buxhetit tuaj kontaktoni me nje banke, ose lidhuni me REALinvest qe tju bejme nje vleresim mbi Shumen qe mund te merrni ne rast se ju nevojitet kredi.

Perpara se te vendosini Shumen e buxhetit tuaj
kontaktoni me nje banke, ose lidhuni me REALinvest qe tju bejme nje vleresim mbi Shumen qe mund
te merrni ne rast se ju nevojitet kredi.
Nese merrni një kredi: Pagesat mujore për shtëpinë duhet te jene vetem nje pjese e të ardhurave
bruto mujore. Mundësia e pagesës së kësteve mujore do të përcaktojë blerjen që mund të përballoni.
Sigurimi i të ardhurave
Pasi ta keni konsideruar pagesën paraprake, sigurohuni që ju mbeten mjaftueshëm të ardhura për të
mbuluar tarifat dhe kostot e tjera. Këto mund të përfshijnë tarifën e vlerësimit, tarifat e huasë, tarifat e
noterit, të hipotekës etj. Nese ju nevojitet me shume informacion se cfare shpenzimesh do te keni ju
lutem na kontaktoni tek info@realinvest.al dhe do tja u japim falas kete sherbim.
 
Kërkoni për një shtëpi
Nese do te hyni tek realinvest.al
Mund te beni nje kerkim ne baze te buxhetit tuaj. Do te dalin disa variante pronash Brenda ketij
buxheti. Ne databazen e REALinvest gjeni nje krahasim te hollesishem te cmimeve te tregut.
Hapi juaj i parë është të kuptoni se në cilën qytet apo lagje dëshironi të jetoni. Shikoni shenjat e
vitalitetit ekonomik: një përzierje e familjeve të reja dhe çifteve të vjetra, papunësi të ulët dhe të
ardhura të mira. Kushtojini vëmendje të veçantë zonave me shkolla të mira, edhe nëse nuk keni
fëmijë të moshës shkollore. Kur vjen koha për të shitur, do të zbuloni se një sistem i fortë shkollor
është një avantazh i madh për të ndihmuar shtëpinë tuaj të mbajë ose të fitojë vlerë.
Nëse keni mundësi, mendoni për një blerje jashtë sezonit, e cila në përgjithësi është në muajt e ftohtë
të vitit(tetor – shkurt)do të keni më pak konkurrencë dhe shitësit mund të jenë më të gatshëm për të
negociuar.
  
Bëni një ofertë
Sapo të gjeni shtëpinë që dëshironi, lëvizni shpejt për të bërë ofertën tuaj. Merrni këshilla nga agjenti
yne për një ofertë ata jane me mjaft experience dhe do te duan ta sygjeroni tek kliente te tjere prandaj
do te marrin cmimin me te mire.